Haal meer uit je merkstrategie

Succesvolle merken zetten een heldere koers uit. Ze begrijpen waar ze mee bezig zijn en maken weloverwogen keuzes over wat ze wel en juist niet willen doen. Dit alles met één doel voor ogen: het bouwen van een sterk merk. Aan de basis hiervan ligt een goed doordachte merkstrategie, een strategie met een duidelijk doel.

Het doel van een merkstrategie is om een passende plek te veroveren in de hoofden en harten van mensen. Een ruimte die uniek, duidelijk, relevant en gunstig is. Uiteindelijk wil je als merk niet alleen je kernwaarden op een maximale manier belichamen, maar deze ook delen met jouw doelgroep. Op deze manier leg je echte verbindingen, creëer je merkambassadeurs en maximaliseer je jouw impact.

Een goede strategie is gedurfd, gebaseerd op inzichten in klanten en vooral differentiërend. Design kan daaraan bijdragen door nieuwe inzichten te genereren, vraagstukken anders te kaderen en vernieuwende toekomstbeelden te scheppen.

Het gebruik van het Brand Key Model bij Cubic Mill

Bij Cubic Mill begrijpen we het belang van een sterke en onderscheidende merkpositionering in de huidige concurrerende markt. Daarom gebruiken we het welbekende Brand Key model, dat wordt beschouwd als een van de meest effectieve positioneringsmodellen. Dit model onderscheidt negen fasen, die samen een pad vormen naar een merkpositionering die zowel onderscheidend als relevant is.

In onze ervaring heeft de toepassing van het Brand Key model ons in staat gesteld om de strategische positionering van diverse merken nauwkeurig te bepalen. Het stelt ons in staat om dieper in te gaan op de kernwaarden van een merk en zo een unieke plek voor onze klanten in de markt te creëren.

You miss 100% of the shots you don't take

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om jouw merk sterk te positioneren? Of heb je binnenkort een nieuwe introductie die wel een extra boost kan gebruiken? Laten we eens een kennismaking inplannen.