Branding

Branding bureau Amsterdam

Wat drijft jou? Waarom bestaat jouw merk? Wat maakt jouw merk uniek en anders dan je concurrenten? Met onze branding specialisten bepalen we samen jouw echte identiteit en de positionering binnen de doelgroep. We vertalen jouw branding vervolgens door naar alle digitale kanalen. Profiteer van onze expertise met branding trajecten en vind ons reclamebureau in Amsterdam.

Voorbeelden brandings

Huisstijl

Een sterke huisstijl is de visuele vertaling van jouw merk naar de buitenwereld toe. De keuze van huisstijl kleuren, weloverwogen typografie, expressieve illustraties en doelgerichte fotografie vormen gezamenlijk de bouwstenen van deze identiteit. De huisstijl kleuren gaan verder dan enkel esthetiek; ze roepen gevoelens op, wekken associaties en vestigen een blijvende indruk. Evenzo spreekt de zorgvuldig gekozen typografie een eigen taal, waarbij elk lettertype een subtiel maar cruciaal aspect van je merk’s persoonlijkheid overbrengt.

Illustraties en grafische elementen kunnen als iconische merksymbolen fungeren, en dienen als krachtige communicatiemiddelen. Ze tillen je merkverhaal naar een hoger niveau en bieden een creatieve invalshoek om complexe ideeën begrijpelijk te maken. Fotografie, aan de andere kant, legt authentieke momenten vast die de kernwaarden van je merk belichamen. Of het nu gaat om gedetailleerde productfoto’s of levendige portretten van je team, fotografie wekt vertrouwen en menselijkheid op bij je doelgroep. Kortom, elk aspect van je huisstijl, hoe klein ook, draagt bij aan het krachtige narratief dat jouw merk uniek maakt en verbindt met de wereld om je heen.

Tone-of-voice

Bij Cubic Mill geloven we dat de tone-of-voice meer is dan alleen de manier waarop een merk spreekt; het is de essentie van hoe een merk wordt gevoeld en ervaren door het publiek. De juiste toon vormt niet alleen de verbinding tussen wat een merk zegt en hoe het wordt waargenomen, maar speelt ook een cruciale rol in het bepalen van de emoties en percepties die klanten associëren met dat merk.

Elke interactie die klanten met uw merk hebben, van een eenvoudige social media post tot een volledige marketingcampagne, wordt versterkt door een consistente en authentieke tone-of-voice. Het is deze consistentie die merkloyaliteit opbouwt en een diepere, emotionele band met klanten smeedt. Bij Cubic Mill helpen we merken niet alleen hun unieke stem te vinden, maar ook te zorgen dat deze stem consequent resoneert in de harten van hun klanten.

Naamgeving

De naam van een bedrijf is als een eerste indruk die blijft hangen. Een zorgvuldig gekozen naam heeft het vermogen om in slechts enkele woorden de kernwaarden en het unieke karakter van het bedrijf over te brengen. Denk maar aan ‘Apple’, een naam die eenvoud en innovatie oproept, of ‘Coca-Cola’, een naam die direct de verfrissende en bruisende aard van het merk illustreert. Zo’n treffende naam fungeert als een kompas voor klanten, investeerders en partners, die meteen een gevoel van vertrouwen en herkenning ervaren.

Het proces van naamgeving is als een creatieve puzzel waarbij elk stukje zorgvuldig moet passen. Naast het communiceren van de kernwaarden, moet de naam ook onderscheidend genoeg zijn om op te vallen tussen concurrenten. Bovendien is het van belang om rekening te houden met culturele en taalkundige nuances, zowel op nationaal als internationaal niveau. Een goed doordachte naam is dan ook niet alleen een communicatiemiddel, maar ook een waardevolle troef die de identiteit van het bedrijf versterkt en de weg vrijmaakt voor een blijvende indruk in de gedachten van het publiek.

Logo ontwerp

Jouw logo is niet zomaar een teken of een verzameling van kleuren en vormen; het vertegenwoordigt de identiteit van jouw bedrijf. Het is een visuele weerspiegeling van alles waar jouw merk voor staat. Het vertelt een verhaal zonder woorden en creëert een directe, emotionele connectie met jouw doelgroep. Een krachtig en goed doordacht logo kan de perceptie van een merk aanzienlijk beïnvloeden en versterken.

In het huidige digitale tijdperk, waar concurrentie slechts een muisklik verwijderd is, is het cruciaal om op te vallen. Een uniek en herkenbaar logo kan daarbij het verschil maken. Het fungeert als het gezicht van jouw bedrijf, waardoor het essentieel is om een ontwerp te kiezen dat zowel professioneel als passend is. Een goed logo bouwt vertrouwen op en nodigt potentiële klanten uit om jouw product of dienst verder te ontdekken.

Slogans

Een slogan vat de essentie van jouw merk samen in een enkele, krachtige zin. Het is de brug tussen wat jouw bedrijf te bieden heeft en wat de klant zoekt. Een goede slogan blijft hangen, wekt nieuwsgierigheid op en roept emotie op. Terwijl een logo de visuele identiteit van een merk vertegenwoordigt, spreekt een slogan direct tot het hart en de geest van je doelgroep.

De kunst van het creëren van een effectieve slogan ligt in de eenvoud en de helderheid van de boodschap. Het moet de kernwaarden van het bedrijf weerspiegelen en tegelijkertijd onderscheidend zijn in de markt. In een wereld vol informatie en afleiding is het de pakkende en authentieke slogan die ervoor zorgt dat klanten zich jouw merk herinneren en zich ermee verbonden voelen.

Verpakkingen

Verpakkingen zijn zoveel meer dan alleen een omhulsel; ze vormen het eerste fysieke contactpunt tussen je product en je klant. Een aantrekkelijke, goed ontworpen verpakking spreekt tot de verbeelding, wekt vertrouwen op en zet aan tot aankoop. Net als een eerste indruk in een persoonlijke ontmoeting, kan een verpakking bepalend zijn voor de perceptie van een product. Herkenbaarheid voor je trouwe klanten en aantrekkingskracht voor potentiële nieuwe klanten zijn cruciaal om op te vallen tussen de menigte.

In een markt waar elk schap en elke webshop overvol is, is het van essentieel belang om te investeren in onderscheidende en kwalitatieve verpakkingen. Een verpakking die de waarden en het karakter van jouw merk weerspiegelt, kan de beslissende factor zijn in de keuze van een klant. Laat ons je helpen om deze cruciale verbinding te maken en de unieke kwaliteiten van jouw product te accentueren.

Uniek drukwerk

In een wereld waar digitalisering de overhand neemt, blijft tastbaar drukwerk een blijvende indruk achterlaten. Drukwerk op maat is niet zomaar een middel om informatie over te brengen; het is een verlengstuk van je merkidentiteit. Of het nu gaat om opvallende vloerstickers, persoonlijke zitzakken voor je lounges, of vlaggen die wapperen met jouw boodschap, elk item draagt bij aan de beleving van je merk. Van binnenreclame die je bedrijfsruimte transformeert tot pennen en schrijfblokken die dagelijks worden gebruikt; elk stuk drukwerk is een kans om je verhaal te vertellen.

Investeer in kwalitatief hoogstaand en uniek drukwerk om je merk onder de aandacht te brengen en te onderscheiden van de massa. Of je nu op zoek bent naar functionele items zoals interieurdecoratie en stickers, of promotionele artikelen zoals pennen en schrijfblokken, wij zorgen ervoor dat jouw visie tot leven komt. Laat je merk spreken op elk oppervlak en bij elk contactpunt met je klant.

(Beurs) banners

In de dynamische wereld van beurzen en evenementen, waar elk bedrijf streeft naar de aandacht van bezoekers, is het cruciaal om op te vallen. Goed ontworpen banners fungeren niet alleen als oriëntatiepunten, maar trekken ook actief de blikken van voorbijgangers. Ze vertalen de essentie van jouw merk naar een krachtig visueel statement. Wanneer iemand langsloopt en zijn of haar oog valt op jouw banner, is dat het ideale moment om een blijvende indruk te maken en interesse te wekken voor jouw producten en diensten.

Een effectieve banner gaat echter verder dan alleen een mooi ontwerp. De boodschap moet helder, beknopt en aansprekend zijn. Het is een samensmelting van kleur, typografie, afbeeldingen en tekst die samen een coherent en overtuigend verhaal vertellen. Door te investeren in kwalitatieve en doordachte banners, versterk je jouw aanwezigheid op beurzen en evenementen, en zorg je ervoor dat jouw merk de aandacht krijgt die het verdient.

Folders

Folders zijn al jaren een beproefd en betrouwbaar middel in de marketingwereld. Ze bieden een fysiek touchpoint waarmee klanten jouw merk kunnen ervaren, zelfs nadat ze jouw winkel of evenement hebben verlaten. Binnen de beperkte ruimte van een folder kun je effectief het verhaal van jouw bedrijf vertellen, je producten en diensten in de schijnwerpers zetten en potentiële klanten een reden geven om actie te ondernemen. Het is een tastbare herinnering aan jouw merk, iets dat klanten kunnen vasthouden, doorbladeren en op een later moment opnieuw kunnen raadplegen.

Wat de folder zo krachtig maakt, is de combinatie van beknopte informatie en visuele elementen. Het stelt bedrijven in staat om op een gestructureerde manier hun boodschap over te brengen. Met een duidelijke call to action, of CTA, nodig je de lezer actief uit om de volgende stap in het klanttraject te zetten, of dat nu het bezoeken van je website, het bellen van een telefoonnummer of het deelnemen aan een speciale actie is. Een goed ontworpen folder is dan ook een essentieel hulpmiddel in elke marketingstrategie.

Flyers

Flyers zijn een directe en efficiënte manier om je boodschap snel onder een breed publiek te verspreiden. Ze zijn compact, makkelijk te verspreiden en kunnen in het oog springende ontwerpen bevatten die onmiddellijk de aandacht van de ontvanger trekken. Of je nu een aankomend evenement wilt aankondigen, een speciale actie wilt promoten of de lancering van een nieuw product wilt benadrukken, flyers zijn de go-to keuze om mensen te informeren en te activeren.

Bij Cubic Mill begrijpen we de kracht van een goed ontworpen flyer. We combineren creativiteit met duidelijke en beknopte boodschappen om ervoor te zorgen dat jouw informatie opvalt. Daarnaast bieden we unieke formaten en afdrukopties om ervoor te zorgen dat jouw flyer niet zomaar een stukje papier is, maar een reflectie van de kwaliteit en originaliteit van jouw merk. Vertrouw op ons team om je te helpen jouw boodschap effectief over te brengen en een blijvende indruk achter te laten.

Posters

Een goed ontworpen poster kan een ruimte transformeren en de aandacht trekken zoals weinig andere media dat kunnen. Met hun prominente formaat zijn ze ideaal voor het overbrengen van belangrijke boodschappen, het promoten van evenementen of het introduceren van nieuwe producten. Terwijl digitale media vluchtig kunnen zijn, biedt een fysieke poster een blijvende aanwezigheid die keer op keer de aandacht van voorbijgangers kan trekken.

Ondanks hun grootsheid, blijven posters een van de meest kosteneffectieve manieren om reclame te maken. Ze zijn relatief eenvoudig te produceren en te distribueren, en bieden een hoge zichtbaarheid voor een lage prijs. Of ze nu in een etalage hangen, op een evenement worden getoond of een muur in een drukke straat sieren, posters zijn een bewezen methode om je boodschap grootschalig onder de aandacht te brengen. Ze combineren visuele flair met effectieve communicatie om een onuitwisbare indruk achter te laten.

Voorbeelden branding

You miss 100% of the shots you don't take

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om jouw merk sterk te positioneren? Of heb je binnenkort een nieuwe introductie die wel een extra boost kan gebruiken? Laten we eens een kennismaking inplannen.