Het succesverhaal van een parfummerk: een masterclass in verpakkingontwerp

Reclamebureau Productverpakkingen ontwerpen voor parfumflesjes

Wanneer we het hebben over verpakkingsdesign, spreken we niet alleen over een visuele voorstelling. Het gaat over het vertellen van verhalen, het aanspreken van emoties, en het waarborgen van merkidentiteit. Laten we dieper duiken in deze fascinerende wereld door het verhaal van het parfummerk Suvièn la Cour als case te gebruiken.

De eerste indruk
In een industrie zo verzadigd als die van parfums, speelt het ontwerp van de verpakking een cruciale rol in de eerste indruk van de consument. Suvièn la Cour wist dit en wilde een verpakking die direct hun essentie weergaf: elegantie, mysterie en tijdloosheid.

De reis van Suvièn la Cour’s verpakkingsdesign
Stap 1: Merkidentiteit vaststellen
Voor Suvièn la Cour draaide alles om de verfijning van eenvoud. Het merk wilde een moderne twist geven aan klassieke geuren. Daarom kozen ze voor een minimalistisch design met subtiele hints van hun erfgoed.

Stap 2: Materialen en duurzaamheid
De keuze voor hoogwaardig glas en gerecyclede materialen weerspiegelde hun toewijding aan kwaliteit en duurzaamheid, twee kernwaarden van het merk.

Stap 3: Communicatie met de consument
Op de verpakking vind je geen overdaad aan tekst. Ze kozen voor beknopte, maar krachtige berichten, waardoor de klant zich direct verbonden voelde met de belofte van het merk.

De impact van goed design
Dankzij hun verpakking kon Suvièn la Cour zich onderscheiden in de drukke schappen vol parfums. Klanten werden niet alleen aangetrokken door het ontwerp, maar voelden ook een diepere connectie met het merk.

Conclusie
Suvièn la Cour is een prachtig voorbeeld van hoe effectief verpakkingsontwerp kan bijdragen aan merkherkenning, klantloyaliteit en uiteindelijk aan verkoopsucces. In een wereld waar de concurrentie slechts een schap verwijderd is, maakt het juiste design het verschil.

Bij Cubic Mill begrijpen we de kracht van verpakkingsontwerp. Net als bij Suvièn la Cour willen we samen met jou een uniek verhaal vertellen. Een verhaal dat resoneert, verbindt en converteert. Laten we samen dat verhaal schrijven!

We use cookies to ensure that our site runs as smoothly as possible. If you continue to use this site, we assume that you agree.