Vijf manipulatie technieken die een koffiemerk als Starbucks gebruikt om klanten te verleiden

Bij een bezoek aan Starbucks is het je misschien opgevallen dat je vaker meer uitgeeft dan je van plan was. Dit is geen toeval. Starbucks heeft de kunst van klantenverleiding geperfectioneerd met behulp van enkele slimme manipulatietechnieken.

Hier zijn vijf van deze technieken onthuld:

  1. De Atmosfeer: Starbucks heeft niet alleen koffie, maar ook een ervaring gecreëerd. Met comfortabele stoelen, gratis wifi en de perfecte afspeellijst nodigt de omgeving je uit om te blijven hangen. Hoe langer je blijft, hoe groter de kans dat je nog een drankje of snack koopt.
  2. Decoy Pricing: Ooit opgevallen hoe de prijs tussen een medium en een large drankje slechts marginaal verschilt? Dit is een klassieke ‘decoy’ prijsstelling. Door een product aan te bieden dat duidelijk minder waarde heeft voor zijn prijs (de medium), lijkt een ander product (de large) een veel betere deal.
  3. Personalisatie: Door je naam op de beker te schrijven (en soms verkeerd te spellen), creëert Starbucks een persoonlijke band en gespreksstof. Het maakt je bezoek memorabel en zorgt voor een gevoel van verbondenheid.
  4. Beperkte Tijd Aanbiedingen: Van de Pumpkin Spice Latte tot de Holiday Red Cups, Starbucks is een meester in het creëren van urgentie door producten voor een beperkte tijd aan te bieden. Deze techniek maakt dat klanten het gevoel hebben dat ze iets speciaals krijgen, en moedigt hen aan om vaker te komen zolang de aanbieding geldig is.
  5. Loyaliteitsprogramma’s: Met de Starbucks Rewards-app kunnen klanten punten verdienen voor gratis drankjes en eten. Dit moedigt niet alleen herhaalde bezoeken aan, maar zet klanten ook aan om meer uit te geven om meer punten te verzamelen.

Het is fascinerend om te zien hoe merken zoals Starbucks psychologische technieken gebruiken om consumentengedrag te sturen.

Bij Cubic Mill begrijpen we de kracht van dergelijke technieken en hoe ze kunnen worden toegepast in reclame om effectieve en memorabele campagnes te creëren.

We use cookies to ensure that our site runs as smoothly as possible. If you continue to use this site, we assume that you agree.