STUDIO_M fotografie

SEO

STUDIO_M fotografie

STUDIO_M is overal terug te vinden, maar de meeste mensen hebben dit niet zo door. Met hun bruisende en uitmuntende fotografische vaardigheden is STUDIO_M een welgewilde partner voor bedrijven zoals: CoolBest, Heineken, Senseo, Almhof en ga zo maar door. 

Cubic Mill was verantwoordelijk voor het bouwen van de website en het toepassen van SEO (Search Engine Optimization). Een top-shelf service hoort dan ook precies daar vindbaar te zijn. Bovenaan Google en andere zoekmachines. Met haar indrukwekkende portfolio verdiende STUDIO_M het om bovenaan de zoekopdrachten te verschijnen.

KERNWAARDEN

Fast-paced & Efficient
Cost-effective & Innovative

DIENSTEN

Discovery/Strategy
Logo design
Messaging
UX/UI
Site Taxonomy
Content Architecture
Visual Design
Web Development

SHARE THIS

Studiom.site

Search Engine Optimization

Identity design

Het proces

Bij Cubic Mill geloven we erg in co-creatie. Deze werk- en denkwijze hebben we dan ook toegepast bij STUDIO_M. Zo hebben we nauw samengewerkt met STUDIO_M om de websitestructuur aan te passen en nieuwe, unieke content te plaatsen.

Zo werkten we in 5 stappen van concept tot realiteit:

Samen
brainstormen

Strategie

Zoekwoorden
-analyse

Websitestructuur
& content

Learnings
& optimaliseren

De uitdaging

De uitdaging van dit project zat ‘m in het aanpassen van de structuur van de website en het herschrijven van de teksten. Op de website gebruikte STUDIO_M veel dezelfde content. Daar is Google geen fan van, dus aan ons de taak om dit te tackelen.

De aanpak

De eerste stap was een zoekwoordenanalyse uitvoeren en de website inhoudelijk in kaart brengen. Welke zoekwoorden worden op de website gebruikt en zijn dat wel de juiste? Hoe is de website opgebouwd en is dit logisch voor Google? Daar viel een verbeterslag in te maken. Samen met STUDIO_M hebben we de websitestructuur en de content aangepast. Vervolgens hebben we een nieuwe SEO-check gedaan. De learnings hebben we doorgevoerd om de aanpassingen te verfijnen.

Het resultaat

Google merkte de verbeteringen op. De zoekmachine beloonde ons harde werk met een stijging in de rankingpositie van maar liefst 31,45%! Ook de vacaturepagina’s gericht op onderwijs, zorg, overheid en bedrijfsvoering kregen meer bezoekers. In 6 maanden tijd steeg het aantal organische bezoekers met 15%

Mooie resultaten dus, maar we zijn nog niet klaar! Samen met STUDIO_M werken we nog steeds hard om de vindbaarheid verder te verbeteren. Op naar die autoriteitspositie!

You miss 100% of the shots you don't take

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om jouw merk sterk te positioneren? Of heb je binnenkort een nieuwe introductie die wel een extra boost kan gebruiken? Laten we eens een kennismaking inplannen.